Fly Again Åre 2015

Fly Again Åre

Välkommen med på flygäventyr till Åre 2014 (vecka 18)

Följ med rpm Sport på vår traditionsenliga Åre-resa vecka 18. Vi siktar på att flyga så mycket det bara går och till vår hjälp har vi ett väl utbyggt liftsystem som smidigt tar oss upp på alla starter, boende nära landning/liftar och upp till 6 hela möjliga flygdagar i Åre. Reseledare är Torbjörn Heed

2 olika avresedagar för maximalt antal flygdagar!

Du kan få upp till 6 möjliga hela flygdagar i Åre om du väljer måndagsavgången. Kan du inte följa med hela veckan kan du även ta onsdags-avgången som ger dig 4 möjliga hela flygdagar.

Åre erbjuder dig en av Sveriges bästa bergsflyg!

Från Åreskutan (vid kabinbanans slutstation) finns starter som ger dig cirka 900 meter i fallhöjd! Starterna är väldigt fina (oftast preparade med pistmaskin) och det finns gott om plats för piloterna. Det finns ofta stora möjligheter att kurva fin vårtermik och göra mindre distansflygningar.

På kvällarna lagar vi mat hemma i våra lägenheter eller går ut och äter något gott. Är det någon dag som inte är flygbart, finns möjlighet att hyra skidor/snowboard, spela bowling, äventyrsbad med stor bastudel, filmkväll, bestiga åreskutan mm.

Reseupplägg

Du betalar en deltagareavgift till rpm Sport. Vill du åka med på tidiga avgången så blir din deltagareavgift 3000 kr och vill du åka med onsdags-avgången blir din deltagareavgift 2000 kr. I din avgift ingår boende i fina lägenheter, frukostar, lunchpaket och ledareavgift. Du köper själv din tågbiljett till Åre eller om du väljer lösa transporten på eget sätt.

Just nu kostar tågbiljetterna cirka 1500 kr ToR i liggvagn Göteborg/Åre (2014-11-11)

Tågförslag måndagsavgång (från Göteborg)

Från Göteborg:
* 27 april, 18:35, Måndag (tåg 92, vagn 42)
Framme Åre: 28 april, 8:01, tisdag

——————————-
Från Åre: 3 maj, 20:12 Söndag (tåg 71, vagn 42)
Framme Göteborg: 4 maj, 11:40, Måndag

Tågförslag onsdagsavgång (från Göteborg):

Från Göteborg:
* 29 april, 18:35, Onsdag (tåg 92, vagn 42)
Framme Åre: 30 april, 8:01, torsdag
——————————-
Från Åre: 3 maj, 20:13 Söndag (tåg 71, vagn 42)
Framme Göteborg: 4 maj, 11:25, Måndag

Deltagaregräns:

8 deltagare. Vill du följa med så tveka inte på att anmäla dig.

Vem kan följa med?

Elevlicens och uppåt. Elever som vill följa med måste gå kurs hos Skysport. Detta pga en lokal regel som kräver att man endast får flyga utan instruktör om man inte minst har pilot 1 och bergsbehörighet. Är du elev och redan har bergsbehörighet, kan du alltid ta pilot 1, hang osv. Vi har endast 4-5 kursplatser till vårt förfogande så behöver du gå kurs tveka inte på att snabbt anmäla dig.

Mat:

Endast frukost och lunchpaket ingår (2 st dubbelmackor). Varje kväll finns det ett team som lagar middag hemma (delar kostnader)

Logi:

Vi bokar fina lägenheter där vi bor precis jämte Draklanda (landningsfältet i Åre), där vi äter frukost, lagar middagar och vilar ut oss efter långa flygdagar. Det finns även en bastu såklart =)

Kursflyg:

Du kan ta bergbehörighet, hangbehörighet, termikbehörighet eller Pilot 1. Kursverksamheten drivs av Skysport i Åre. För mer kursinformation – kontakta oss!

Elever har förträde till dessa platser (såvidare du inte är en pilot 1 utan bergsbehörighet)

Liftkort

Vi åker bekvämt upp till alla starter via Åres bekväma liftsystem. Det tar cirka 3-4 minuter att gå till liften från landningen. Alla kan flyga i sin egen takt. Liftkort betalar man själv, en tur upp till toppen av berget kostar 130 kr.

Resereportage från en tidigare resa:

* Fly Again Åre 2011

Bindande anmälan:

För att skicka in din bindande anmälan, mata in uppgifterna i nedanstående formulär. Ange måndag eller onsdagsavgång i meddelandefältet.

 

******** Betalningsvillkor av resa med rpm Sport *********

  • Du måste betala din deltagareavgift till rpm Sport senast 30 dagar innan avresa (eller omgående om du bokar mindre än 30 dagar före avresa). Om du efter betald deltagareavgift inte kan följa med så sker ingen återbetalning. Då är det bäst att du själv hittar en ersättare för din plats.

Resegarantilagen

Företag som säljer eller marknadsför paketresor som är längre än 1 dag (tex skärmflygresor) omfattas av resegarantilagen och företaget måste enligt lagen ställa en resegaranti som sedan kan användas om en resa ställs in eller avbryts (tex om företaget går i konkurs eller något händer arrangören som gör att resan inte kan utföras)

rpm Sport har såklart en ställd resegaranti hos Kammarkollegiet för att ge dig som resenär ett extra skydd och trygghet.

resegaranti-banner