Scott-E (el-paramotor)

« Tillbaka till startsidan

charly-scott-e-paramotor

Under våren 2011 kommer Charly att introducera en lättvikts elektrisk paramotor med en ihopfällbar propeller som hjälper dig att starta från marken och sedan ta dig upp till tillräcklig höjd för att leta efter termikblåsor eller kunna nå ett svårtillgängligt hang utan att behöva använda en vinsch. Helt nya möjligheterna kommer kunna öppnas upp!

Utvecklingen av Scott-E är ett samarbete mellan Werner Eck, Geiger Engineering, Electric Sports, Flytec, och Charly Produkte. Resultatet är en el-paramotor som är helt och hållet vibrationsfri, så gott som ljudlös vid start och avger inte några avgaser.

En annan stor fördel är att motorn är helt underhållsfri så du behöver inte lägga ner någon tid att mecka med den. Motorn innehåller inga delar som mekaniskt kan slitas ner. Sedan är det också skönt att inte behöva bekymra sig över olje eller bensinfläckar under transport av motorn. Batteriet räcker till cirka 1000 laddningar och det är en otroligt många flyg =)

Senaste update (4 december 2011):

  • Den totala vikten kommer att vara mindre än 20 kg för motorn, batteriet, propeller osv..
  • I slutet av Januari 2011 kommer Charly att få sina första serietillverkade exemplar
  • Designen på enheten har nu ändrats. I de filmer som finns sedan tidigare har ni endast sett ”beta-versionen”

Läs mer om Scott-E på: Charly:s hemsida

« Tillbaka till startsidan