Ny sponsorpilot – Martine Eng!

« Tillbaka till startsidan

Martine Eng - acro pilot

Acroflygning är något vi på rpm Sport gillar! Vi är väldigt glada och stolta att få bli exklusiv skärmflygsponsor till Sveriges just nu bästa acrotjej, Martine Eng. Hon kommer under denna säsong flyga med sin fina Icaro Nikita 2 (18 m2) med sina utmärkande färger. En tuff skärm till en tuff brud helt enkelt!

Presentation av Martine

Mitt namn är Martine Eng och jag är en 23-årig tjej som älskar skärmflygning. Jag gjorde min första skärmflygkurs år 2003 på dagen som jag fyllde 15 år vilket är den lägsta ålder som är tillåtet i Sverige. I början så flög jag så mycket som jag kunde men var också tvungen att slutföra skolan där jag bland annat lärde mig att flyga motorflygplan. Efter jag hade slutfört min utbildning kunde jag verkligen börja fokusera på skärmflygning.

Året 2009 så gjorde jag min första SIV-kurs och jag bara älskade det! I slutet av kursen så lärde jag mig som första svenska tjej att göra en SAT och sedan dess har jag stor vilja att lära mig mer.

Jag lever och flyger i Åre där vi har ett fint berg och en sjö nedanför och här finns många riktigt duktiga acro-piloter som träningsflyger och leker hela tiden. År 2010 så var jag med i min första Acro-tävling i Åre (Downteam Challenge) och sedan en Norge Cup tävling i Aurland. Ett år senare, 2011, så blev jag medlem i Svenska landslaget för Acro-flygning. Under den regniga ekstremsportsveckan i Voss i Norge fick jag chansen att göra ett ”heli-drop” på den stora avslutningscermonin och jag kunde inte sluta le på flera dagar.

Efter några fler tävlingar (Open Nordic Championship i Åre och Norge Cup i Aurland) så har jag lärt mig att hålla mina nerver hyfsat kontrollerade.

Under 2012 kommer jag åter igen vara med i Svenska Landslaget för Acro och detta är första säsongen med min nya skärm, Icaro Nikita 2 (18 m2), och det känns väldigt roligt. Jag har flugit skärmen sedan slutet på förra sommaren och jag älskar verkligen allt med den. Den känns väldigt dynamisk men fortfarande säker i turbulenta förhållanden och det gör att jag kan flyga ut över sjön med en god känsla vad jag vill göra! Min plan för 2012 är att vara med i minst 3 st FAI CAT-2 tävlingar och såklart lära mig fler manövrar och ha så kul jag bara kan ha!

När jag inte flyger så studerar jag stadsvetenskap på ett universitet nära Åre och åker skidor ner för pisterna eller i bergen. Vi ses i luften!

« Tillbaka till startsidan