Icaro Scarab (skoter & paramotorhjälm med visir & öronkåpor)


« Tillbaka


Icaro Scarab

Teknisk data:

 • Passar för skoterkörning & paramotorflygning
 • Lätt vikt på 750 gram (utan visir och öronkåpor)
 • Montera egna peltor öronkåpor eller köp komplett med standardkåpor, Peltor WS Alert XP, Peltor WS Alert X, Peltor WS Alert XPI
 • Går att beställa med visir i transparent eller brunt (kort eller långt)
 • Ytterskal av otroligt starkt fiberglas
 • Polystyrene förstärkt
 • EN-966 certifierad
 • Öppen hjälm (tar mindre plats)
 • Utbytbart innerhölje
 • Italiensk design och tillverkad i Italien
 • Minskad bredd (mindre vikt och luftmotstånd)
 • En riktig kvalitetshjälm!

Storlekar

Icaro Scarab har 6 olika storlekar för perfekt passform. För de med stora huvuden finns även XL (62 cm) och XXL (64 cm)

 • X-Small (54 cm)
 • Small (56 cm)
 • Medium (58 cm)
 • Large (60 cm)
 • X-Large (62 cm)
 • XX-Large (64 cm)

Det är lätt att beställa en hjälm som passar ditt huvud perfekt. Mät hur många centimeter ditt huvud är på det sätt som bilden nedan visar. Hjälmens storlek är alltid baserat på den inre omkretsen.


Visir

Icaro TZ visir

Icaro Scarab finns med visir i transparent eller brunt (kort eller långt). Alla visir är gjorda av polycarbonate och är behandlade för att reducera repor och kondens. Skötselråd för visir hittar du längre ner på sidan.


Ytterskal av otroligt stark fiberglas och förstärkt av polystyrene

Ytterskalet i fiberglas är byggt med samma teknik som i militära tillämpningar. De högmodula glasfibrerna och högdensitiva polystyren garanterar dig den högsta möjliga nivå av säkerhet.


Öronkåpor för att minska buller eller blåtandskommunikation med mobiltelefon

Icaro Scarab hjälmen är endast certifierad vid monterade öronkåpor eller elektroniska headset. Peltor X2P3 är våra standardkåpor, men du kan också beställa din Icaro Scarab hjälm färdigmonterad med populära öronkåpor med blåtand såsom Peltor WS Alert XP, Peltor WS Alert X och Peltor WS Alert XPI.

Du kan även köpa hjälmen utan öronkåpor (med fästen att montera egna Peltorkåpor)

Vill du lufta öronen går det enkelt att fälla ut öronkåporna. På Icaro Scarab kan du även vrida öronkåporna bakåt och sätta upp på hjälmen.


Pris & beställning:

Denna hjälm har utgått och går inte längre att beställa.
Som alternativ finns Icaro TZ och Icaro Solar-X.
Vi har fortfarande reservdelar till hjälmen. Kontakta oss via detta formulär i så fall.


Utbytbart innerhölje

Solar-X insida

Denna hjälm har ett innerhölje som kan bytas ut mot mindre eller större skumkuddar och på så vis kan man ändra den passande storleken på hjälmen.

Den stora fördelen är att du kan ta bort innerhöljet och byta ut den mot en ny eller så kan man helt enkelt tvätta den.


Skötselråd visir

För att tvätta ditt visir, doppa ner det i varmt vatten som har blandats med en liten droppe diskmedel. Flytta runt visiret i vattnet (mindre än 1 minut), och låt det sedan lufttorkas. Använd inte någon rengörningsduk eller handduk för att torka insidan av visiret som är behandlat med ett medel för att minska dimma.
När visiret har torkat kan du torka utsidan av visiret med en microfiber-duk. Ingen spray eller andra kemikalier ska användas.
Sätt inte hjälmen på marken nära damm eller gräs. När du inte använder hjälmen – använd hjälmpåsen för att skydda ditt visir.


Skoterkörning med Icaro Scarab:

Icaro Scarab är en riktigt fin hjälm för skoteråkning och vi har väldigt många nöjda kunder som letat efter en lätt & tålig skoterhjälm med visir och öronkåpor.

Icaro Scarab är certifierad för luftsport (EN-966), alltså friflygning eller paramotorflygning. Denna certifieringen är mycket tuffare än för vanliga skidhjälmar som en del också använder för skoterkörning.
Dock så är det viktigt att veta att Icaro Scarab inte är godkänd som skoterhjälm förutom i nedanstående fall:

”Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om skyddshjälm TSFS 2017:94 innehåller bestämmelser om när och hur hjälm skall användas. (https://transportstyrelsen.se/sv/Regler/sok-ts-foreskrifter/)

Av 11 § framgår

11 § Den som i yrkes- eller tjänsteutövning färdas på snöskoter behöver inte använda skyddshjälm om hjälmen är ett direkt hinder eller inte är anpassad för yrkes- eller tjänsteutövningen. Undantaget gäller om en annan lämplig CE-märkt hjälm eller CE-märkt huvudskydd används. Exempel på annan lämplig hjälm är en alpinhjälm enligt standard EN 1077 eller en hjälm för luftsport enligt standard EN 966.”


Media:

Peltor X2P3 (valfria standardkåpor)

Peltor X2P3 Standarkåpor

Icaro Scarab, med monterat långt transparent visir och headset

Icaro Scarab, bakifrån