Flymaster TAS (True Air Speed)


« Tillbaka


flymaster-tas-nyhet

Vi har nöjet att presentera TASProben från Flymaster. Detta är ett strömlinjeformat häng- och skärmflygarinstrument med inbyggd lufthastighetsprob och en högupplöst temperatursensor för att ”sniffa termik” och för att effektivisera ditt Flymasterinstrument ytterligare.

Lufthastighetsmätning, True Air Speed.
TASProben använder ett pitotrör för att bestämma lufthastigheten. Följdaktigen kommer den inte att dras med problem relaterade till impeller sensorer, vilka snabbt kan tappa noggrannhet på grund av damm och skador på propellerbladen. Flymaster TASProbe ansluter till ditt Flymasterinstrument via ett trådlöst interface. Dessa faktorer tillsammans skapar en flexibel och robust lösning.

Genom att använda luftdata kan Flymasterinstrumentet ge dig användbar information för optimerad flygprestanda och säkerhet, en mer noggrann beräkning av vindhastighet och riktning än med enbart Flymasterinstrumentet. Samtidigt får du tillgång till bl a Stall alarm och Speed-to-Fly, för att optimera din framfart i luften dvs hur du kan påverka genom din ställning (sitta/ligga).

“Termik sniffare”
TASProben innehåller även en temperatursensor som är snabb (med liten termisk massa) och har en hög upplösning, kapabel att detektera små variationer i luftflödets temperatur.

Genom att kombinera temperaturdata med information från Flymasterinstrumentens erkänt noggranna vario och GPS så kan systemet detektera närliggande termik och skapa ett oslagbart termikjägar verktyg.

Genom att trådlöst samla temperaturdata från TASproben så kan Flymasterintrumentet visa och registrera temperaturen under flyget. Via datainsamlandet kan Flymasterinstrumentet identifiera mönster som senare kan användas för att utvärdera termikpotentialen för ett område eller hitta termik i närheten.

flymaster-tas-3

flymaster-tas-4

Tekniska specifikationer:

  • Mäter din äkta flyghastighet i luften från 5 till 180 km/h (1 km/h upplösning)
  • Mätning av lufttemperatur från -20 till +60 ºC (0.1 ºC upplösning)
  • Strömkälla: 1 AAA batteri (normal drifttid: cirka 200 timmar med ett kvalitetsbatteri)
  • Max kommunikationslängd mellan TAS och instrument: 5 meter
  • Manual för Flymaster TAS

flymaster-tas-2


Pris & beställning:

Vårt pris: 1750 kr

Normal leveranstid: 7 – 10 dagar (beställningsvara)

Garanti: 1 år

Vill du beställa eller har frågor så använd vårt kontaktformulär.