Icaro Paragliders (nödskärmar)


« Tillbaka


Icaro-Paragliders-Nödskärm-Lite-2015_01

Varför ska du välja en nödskärm från Icaro?

Det gör du på grund av att deras nödskärmar är byggda för extrema situationer samtidigt som de är robusta och stabila. De är kända för sina snabba öppningstider, minsta sjunkhastighet, liten packvolym och låg vikt (alla modeller är lättvikt). 4 av modeller har en rund kallot, centerlinor och indragen vertex, medan Icaro Square har en speciell kvadratisk kallot.

Nödskärmarna tillverkas av de bästa materialen och detta garanterar en lång hållbarhet och säkerhet på grund av dess utmärkta kvalité och perfektion. Hos Icaro finns det en passande nödskärm var varje typ av pilot. Kontakta oss så hjälper vi dig att välja rätt storlek för dig.

Eftersom säkerhetstänket på Icaro är på högsta nivå så har man inte skalat ner ytan på nödskärmen för att spara vikt utan Icaro har istället använt mycket lättare material av högsta kvalité. Lite nödskärmarna utmärker sig genom att de har en väldigt liten packyta, låg vikt och samtidigt en väldigt låg sjunkhastighet.


Ny lättviktsnödskärm, Alba (nyhet 2019)

ALBA är nödskärmen för alla skärmflygspiloter som föredrar en nödskärm med rund kallot med högsta pålitlighet och styrka, snabb öppningstid med låg sjunkhastighet, hög pendelstabilitet, liten packvolym och lågvikt.

– The individual webs are cut with a CNC plotter and coated so that they do not stick together.
– The lines are selected according to the application area to the highest strength and best properties. They positively influence the opening shock, especially at high speeds.
– The use of special materials from renowned manufacturers also results in excellent opening times and sink rates, which are below the levels required by the European Standard for all three sizes.

Lättviktsnödskärmen Alba har 3 storlekar (viktangivelser inkl container):

  • Storlek 85: Maxvikt 85 kg. Vikt på nödskärm: 1,4 kg.
    Max sjunkhastighet vid full belastning: < 5,45 meter/sek
  • Storlek 105: Maxvikt 105 kg. Vikt på nödskärm: 1,65 kg.
    Max sjunkhastighet vid full belastning: < 5,4 meter/sek
  • Storlek 130: Maxvikt 130 kg. Vikt på nödskärm: 1,95 kg.
    Max sjunkhastighet vid full belastning: < 5,45 meter/sek

Icaro Square 36,2 m2

Icaro Square ger dig en perfekt balans mellan vikt och säkerhet. Nödskärmen tillverkas av ett högst specialiserat tyg för nödskärmar. Denna nödskärm passar alla piloter som vill ha en lätt nödskärm (1,3 kg), liten packvolym, snabb öppning och utmärkt pendlingsstabilitet. Maxbelastning: 115 kg.

— 36,2 m² of högsta kvalite UTT-tyg and särskilda Liros-linor – ger en total vikt på bara 1,3 kg.
— Den kvadratiska formen och de noggrant byggda lufthålen vid kanterna av kvadratformen skapar en otroligt bra pendlingsstabilitet.
— Jämfört med andra vanliga avlånga nödskärmar är sjunkhastigheten mycket långsammare.
— Särskilda fickor i inner-containern säkerställer en exakt öppning av linorna när nödskärmen öppnar sig – omedelbar öppning av nödskärmen vid kast är garanterat.


PRIS & BESTÄLLNING

Priser lättviktsnödis:
5600 kr (Alba 85 & 105) | 5950 kr (Alba 130) | 8500 kr (Lite Tandem)

Pris Icaro Square:
Kontakta oss för pris

Normal leveranstid: 1 vecka (beställningsvara)

Du är garanterad en helt fabriksny nödskärm när du beställer från oss. Vi lagerför inte nödskärmar för att du alltid ska få en fräsch nödskärm direkt från fabriken med maximal livslängd,

Vill du beställa så använd vårt beställningsformulär >>

Detaljerad information:


STORLEKSGUIDE ICARO ALBA

Lättviktsnödskärm för skärmflyg, Icaro Alba

STORLEKSGUIDE ICARO SQUARE


STORLEKSGUIDE LITE Biplace (tandem)


BILDGALLERI

Klicka på bilderna för full storlek.Icaro-Paragliders-Nödskärm-Limit-Gallery_02