Maverick 2.2 (EN C)


« Tillbaka


”the most performing glider we ever built”

Den efterlängtade uppföljaren som kommer bli en riktig vinnare i EN-C kategorin. Inför 2012-års säsong så har man släppt en uppdatering (2.2) som gör den ännu bättre.

Vilka är fördelarna med nya uppdatering?
* Cirka 2 km/h högre trimfart
* Cirka 3 km/h högre toppfart med speed-systemet
* Cirka 5 cm längre styrning
* Mer direkt handling och högre stabilitet

Uppdateringen gör också att startegenskaperna och markhantering blir lättare. Skärmen kommer stanna ovanför huvudet även med mindre vind.


Målen med Maverick 2:an var högt ställda – att bygga en skärm med samma ”handling” och säkerhet som Maverick, maximal kvalitet i tillverkningsprocessen och prestanda som de senaste konkurrenterna inom EN-C kategorin. Efter 1 års utveckling har nu målen nåtts av designern Michael Nesler med sitt team. Maverick 2:an är mer stabil än någonsin, mer lättstartad och har en väldigt exakt och lätt ”handling”.

Icaro:s team gillar framförallt att när du glider fram i lugn luft så ligger Maverick 2:an jämnsides med sina konkurrenter men när det blir termiskt och ”stökigt” eller du flyger mot vinden så ligger du klart i täten med den nya Maverick 2:an. Varje rörelse av luft överförs tillförlitligt till höjd på samma sätt som en tävlingsskärm och skärmen drar ifrån.

Liksom tävlingsskärmar så har Maverick 2.2 också en otrolig stabilitet när man flyger snabbt. Designern Michael Nessler säger att detta kan man ju höra från alla tillverkare, men med Maverick 2.2 blir marknadsföringen begriplig verklighet och uppmanar dig att testa själv och jämföra!


Maverick 2.2 kombinerar alla de ny teknologierna från de senaste tävlingsskärmarna:

  • Miniribbor i skärmens bakkant
  • 3 risers (hybrid) för mindre luftmotstånd utan att förlora stabilitet
  • Avancerad spänningskontroll av det övre seglet (korsstygn)
  • Små stickor i skärmens framkant
  • A-linjefästerna inflyttade bakåt för otrolig stabilitet
  • Helt ny uträkning av vingprofil som ger mer prestanda
  • Lättanvänt speed-system

maverick 2 blå


Vårt egna intryck av skärmen:

Vi har själva varit nere i Flintsbach, Tyskland och träffat teamet bakom skärmen och kollat närmare på tekniken, materialet och byggkvaliten som är helt ”outstanding”. Efter vi fått provflyga den nya Maverick 2:an och kan bara intyga att marknadsföringen för denna skärm inte är överdriven som den kan vara på många skärmar.

En riktigt dröm att flyga och helt klart en riktig favoritskärm! Den har bland annat ett väldigt bra fartregister, otroligt stabil i framkanten (även vid speed), svänger runt på en femöring och har ett riktigt bra glidtal, samtidigt som den känns väldigt säker för sin klassning. Finns som demo i storlek small (75-95 kg) och medium (90-110 kg)


Pris & beställning:

Vårt pris: Kontakta oss för ditt 5-års jubileumspris!

Rekommenderat listpris: 3200 euro (inkl 25% moms)

Normal leveranstid: 1 – 2 veckor (beställningsvara)

Garanti: 3 års porositetsgaranti.

Leverans inkluderar: Skärm med bekväm skärmryggsäck, innerpackpåse och manual. Du får också välja en av följande: iPad fodral, T-Shirt eller midjeväska.

Detaljerad information:

Maverick 2

Vill du beställa eller har frågor så använd vårt kontaktformulär.


Färger:

Maverick 2 färger

* Mörkröd / ljusröd / vit
* Mörkgrön / ljustgrön / vit
* Mörkblå / ljusblå / vit

Vill du att din skärm ska ha en mer personlig touch?

Som ett tillägg kan du välja dina egna färger på din nya skärm. Klicka här för att börja testa.


Jämförelse av glidtal

icaro-paragliders-maverick2-glide_1

Maverick 2:an har ett väldigt bra glidtal! På bilden ovan kan vi se hur Maverick 2:an (rosa färg) under rådande förhållanden glider så gott samma som en UP edge XR (orange färg) och en UP X-light (ljusblå färg) även om dessa andra är oklassade tävlingsskärmar.


Teknologin bakom Maverick 2:an

Klicka på bilderna för att se dem i fullstorlek.


Media: