Oxygen (EN A | lättvikt)


« Tillbaka


”The new light-weight paraglider from Bavaria.”

Skärmflygare som älskar att klättra i berg inser ganska fort att den normala utrustningen är ganska tung att bära hela vägen upp. Icaro:s nya Oxygen är lätt att bära och den är också absolut tillförlitlig i luften. Skärmen är certifierad LTF 1 och EN A.

Tack vare en ultralätt konstruktion av seglet, linset och risers så väger Oxygen i storlek S endast 3.95 kg. Skärmen är därför en av de lättaste skärmarna som finns på marknaden. Materialet för seglet på dessa skärmar är bearbetade på samma sätt som på alla andra Icaro-skärmar men materialet är i sig själv mycket tunnare. Lätta skärmar utsätts för samma testkriterier (lasttest, manövrar) som alla andra skärmar.

Eftersom seglet är tunnare än normala skärmar så minskas också packningsvolymen på skärmen och du kommer inte behöva pressa ner skärmen i skärmsäcken. Om du kombinerar denna skärm med en lättviktssele från Icaro (3.4 kg), lättviktsnödis från Icaro (1,3 kg) och en mindre skärmryggsäck så kommer hela din skärmflygsutrustning att väga cirka 9,3 kg. Med måtten av en normal/större reseryggsäck kommer det vara ett nöje att bära runt din flygmaskin =)

”Walk and Fly” är en trend som börjar bli mer vanligt! Efter den långa vandringen upp till toppen av berget så finns det inget som lockar så mycket som ett avkopplande flyg. Känslan av att inte behöva flyga bland många andra piloter, inte behöva vara högst eller få längsta flyget, bara kunna vara sig själv och njuta av naturen…det är detta som piloter vill ha som flyger med Oxygen.


Pris & beställning:

Vårt pris: Finns ej längre till försäljning

Rekommenderat listpris: 2990 euro (inkl 25% moms)

Normal leveranstid: Kontakta oss! (beställningsvara)

Garanti: 150 timmar eller 2 års porositetsgaranti.

Leverans inkluderar: Skärm med bekväm skärmryggsäck, innerpackpåse, speed system, manual och T-Shirt.

Detaljerad information:

icaro-paraglider_oxygen_2

Vill du beställa eller har frågor så använd vårt kontaktformulär.


Färger:

Icaro Oxygen färger