Velodrom sport- & solglasögon (MC-brillor & olika sporter)


« Tillbaka


velodrom-produktsida-topp_1

Velodrom är svenskdesignade sport- & solglasögon. Med en unik kombination av ergonomisk design och smarta materialval har Velodrom skapat en serie glasögon som skyddar dina ögon och ger dig bättre sikt i trafiken, i olika sporter, friluftslivet mm. Pröva dem på mc-hojen, i bilen, i båten, i skidbacken, på golfbanan, på mountainbike-stigen eller helt enkelt bara när du vill vila ögonen när du är utomhus.

Erbjudande: Köp 2 valfria par så skickar vi brillorna till dig fraktfritt! (inom Sverige)

Framgången med Velodroms sport- & solglasögon ligger i en lista rätt självklara ”hemligheter” — funktionskrav som Velodrom klurat ut under deras egna tusentals timmars färd med olika öppna fordon så som MC. Dessutom är priset rätt. Många som köper dessa brillor kör MC eller något annat fordon. Velodroms brillor är även populära bland båtägare.

Många av modellerna finns även med bifokala glas, vilket är räddningen för dig som börjar komma till åren och upplever att ”armarna inte räcker till”. Du ser bra på avstånd, men behöver lite styrka för att se på nära håll. Daytona Dayglow kan även beställas med +2.50 styrka. Annars är det +1.50 i styrka som gäller.

Glasen är av kraftig polykarbonat som klarar t.ex stenskott och samtidigt ger 100% uv-skydd, och bågen är av tålig grilamid. Alla bågar är mattsvarta, utom Yeager som är stålgrå.

Velodrom-MC-Solglasögon

Varför olika glasalternativ?

  • De mörka glasen (smoke) är traditionella ”solglas” med neutral grå ton
  • De ljusgula glasen (nightrider) höjer kontrasten – bra i regn och mörker.
  • Det rödbruna glaset (dayglow) är ett dagsljusglas för alla väder – filtrerar bort vasst blått ljus och ger dig en ”magisk blick” och pigga ögon

Vad ingår i leveransen:
Valda Velodrom-brillor & en förvaringspåse/putsduk av mikrofiber per par.

Normal leveranstid: 1 – 2 dagar

Fraktkostnad: 49 kr/paret

Erbjudande: Köp 2 valfria par så skickar vi brillorna till dig fraktfritt! (inom Sverige)


Hector

Europeisk oförstörbar elegans. Efter succén med Daytona har vi kämpat hårt med en uppföljare som har Daytonas generösa utrymme runt näsan för att kunna passa fler utan att ”hamna i pannan”, men med lite kantiga linjer. Med Hector tar vi klivet in i en guldålder för de som letar eleganta sportglasögon. De franska formerna och den suveräna passformen har snabbt gjort Hector till vår egen favorit. Finns även med bifokala glas i styrkan +1.50

Klicka på bilderna för att se brillorna i större bildformat!

 


Vanliga glas: 369 kr (Beställ här) | Bifokala glas: 599 kr (Beställ här)


Daytona

Amerikansk formgivning med extra mycket plats för ”manliga näsor”. Gudomlig passform. Även med bifokala glas +1.50 och +2.50. En av våra bästsäljare just nu!!

Klicka på bilderna för att se brillorna i större bildformat!

 


Vanliga glas: 369 kr (Beställ här) | Bifokala glas: 599 kr (Beställ här)


Monaco

Eleganta brillor med doft av Medelhavet. Väldesignad båge som sitter skönt på alla huvudet, även dig med lite bredare näsa.

Klicka på bilderna för att se brillorna i större bildformat!

 


Vanliga glas: 369 kr (Beställ här)


Palermo

Aggressivt sportig brilla med italienska retro-drag. Bred men ändå slimmad modell som har extra bra utrymme för ögonfransarna.

Klicka på bilderna för att se brillorna i större bildformat!

 


Vanliga glas: 369 kr (Beställ här)


Ventura

Slank modell med biker-stuk. Aningen smalare öppning för näsan.
Passar många damer bra.

Klicka på bilderna för att se brillorna i större bildformat!

 


Vanliga glas: 369 kr (Beställ här)


Corrida

Betyder tjurfäktning på spanska. Fjädrande gångjärn. Lite tajtare, kantigare, hårdare.
Finns även som Corrida Bifocal, med styrka +1,50 i glasets nedre del.

Klicka på bilderna för att se brillorna i större bildformat!

 


Vanliga glas: 369 kr (Beställ här) | Bifokala glas: 599 kr (Beställ här)


Blues

50-talsklassiker i modern version med fjädrande gångjärn.

Klicka på bilderna för att se brillorna i större bildformat!

 


Vanliga glas: 369 kr (Beställ här)


Yeager

Härliga bågar för överljudsfart, inspirerade av flygarlegenden med samma namn.
Stora glas som skyddar kinderna. Stålgrå nylonbåge med gummi runt ändarna.

Klicka på bilderna för att se brillorna i större bildformat!

 


Vanliga glas: 369 kr (Beställ här)


Bifokala glas

Velodroms glasögon med med bifokala glas är räddningen för dig som börjar komma till åren och upplever att ”armarna inte räcker till”. Du ser bra på avstånd, men behöver lite styrka för att se på nära håll. Genom de lågt sittande styrkelinserna i Velodroms bifokala modeller Hector, Daytona, Blues och Corrida läser du instrument, kartor, gps och annat ”finstilt” utan förödmjukande fippel med läsglasögon. På motorcykeln, i bilen, i båten eller flygfarkosten, på trampcykeln, golfbanan eller stranden. Sportbrillor som ger en helt ny syn på livet.

Som alltid: ”säkerheten först” när Velodrom utvecklar brillor. Velodrom har valt att lägga styrkelinsen lägre än på traditionella bifokala glasögon för att inte störa sikten i trafiken eller på sjön.


Nya hårda förvaringsasken

Nu finns den nya förvaringsasken för Velodroms glasögon att beställa. Det här är en artikel som efterfrågats länge, och det har tagit lång tid att få den riktigt perfekt. Velodrom-brillorna är skrymmande, och det är en utmaning att få till en ask som är precis lagom stor utan att bli onödigt klunsig.

Asken är gjord av metall med mörkgrått konstläder på utsidan och ljusgrå filt på insidan. En pressad Velodrom-logo pryder locket. Det är en stark hållbar ask som skyddar glasögonen även om de skramlar runt i en ryggsäck eller packväska, och det problem som en del upplevt att skalmarna rispar insidan av glaset om glasögonen blir klämda i en jackficka kan nu betraktas som historia.


Några frågor & svar från våra kunder:

Fråga: Tätar Velodrom mot vind när man kör med öppen hjälm?

Svar: Ja, det är kanske den viktigaste egenskapen hos våra glasögon. Hemligheten är bågar som är generösa med utrymmet runt näsan så att glasögonen kan ligga an mot huden i det kritiska området. Det är där korsdraget annars uppstår. Om du har en näsa som är ovanligt liten eller stor, sned, pucklig eller på annat sätt speciell, kan du behöva prova några olika bågar för att hitta den modell som passar dig bäst. Daytona och Hector är bäst i det avseendet.

Fråga: Finns Velodrom med polariserande glas?

Svar: Nej, eftersom det är dyrt och inte till någon större nytta annat än i väldigt speciella situationer. Polariserande glas som klarar stenskott skulle dessutom bli väldigt dyra (tusenkronors-brillor). I stället har vi valt att utveckla ett eget glas som är perfekt för sport och trafik: Dayglow-glaset, som har de polariserande glasens fördelar, främst att de tvättar bort blått glitter och blänk, men inte deras nackdelar, som till exempel att man med otur kan få svårt att se igenom instrumentglas i vissa vinklar.

Fråga: Är glasen repfria?

Svar: Glasen är av liknande material som används i hjälmvisir. Det klarar sig bra mot normalt slitage, men gillar inte metall och sten. Så svaret på frågan är nej, de är inte helt repfria. Men om du behandlar dem ungefär som en mobiltelefon, dvs undviker att lägga dem till exempel i fickan med nycklar och mynt, eller i verktygsväskan, så brukar de hålla förbluffande länge. Vi skulle kunna göra helt repfria glas, men då skulle priset dra iväg mer än det vore värt.

Fråga: Varför blir mina glasögon repade av skalmarna på insidan av glaset?

Svar: Att skalmarnas ändar hamnar innanför glaset är kompromiss, en ofrånkomlig effekt av att de är ganska raka för att kunna sätta på glasögonen även när man tagit på hjälmen. Undvik att låta glasögonen ligga sammanklämda och gnida, eller lägg en putsduk mellan skalmar och glas. Använd Velodroms hårda förvaringsask så slipper du problemet. Hector har aningen längre skalmar för att inte ligga mot glasets insida.Erbjudande: Köp 2 valfria par så skickar vi brillorna till dig fraktfritt! (inom Sverige)

Vill du beställa eller har frågor så använd vårt beställningsformulär.