Ny reglering av Speedgliders

« Tillbaka till startsidan

pro-design-lamna-nyhet

Speedgliders (hårdvindsskärmar) var länge inte klart reglerade av förbundet. I takt med att fler och fler piloter nu flyger speedgliders kände sig förbundet tvungen att ”sätta ner foten” och gav ett väldigt hårt licenskrav för att flyga dessa (P2C2), samma som krävs för att flyga oklassade tävlingsskärmar.

Många piloter tyckte dock att det var orimliga krav och det skulle samtidigt göra väldigt många piloter ”svartflygare”. Förbundet har nu på rekordtid i samarbete med erfarna speedglider-piloter kommit fram till ett nytt regelverk som innebär att du även som pilot 1 kan börja flyg speedgliders om du bara når upp till ett visst timkrav på hang eller bergsflyg, samt har minst Pilot 1.

»» Läs mer om de nya reglerna för speedgliding

« Tillbaka till startsidan