Gravis (EN-B)


« Tillbaka


Icaro Gravis

I HJÄRTAT AV EN-B KLASSEN AV SKÄRMAR

Icaro Gravis är skärm som passar VÄLDIGT många piloter eftersom den ligger i mitten av EN-B skalan. Vi hör ofta piloter som köper för avancerade skärmar för sin erfarenhet och tack vare detta så står man ibland på backen istället för att vara uppe i luften och utveckla sig. Men med nya GRAVIS kan du känna dig säker och samtidigt ha den prestanda som du letar efter.

Nya GRAVIS ger dig höga säkerhetsmarginaler tillsammans med prestanda och precision. En skärm för dina första distansflygningar och till din hjälp har den bland annat starka termiska egenskaper och shark-nose. Samtidigt passar skärmen även de som gillar hike & fly tack vare sin låga skärmvikt. Medium-storleken väger endast 4.4 kg. Endast 40 celler, men Icaro har förutom sharknose-profilen små ”miniribs” i framkanten mellan varje cell som gör att 40 celler istället blir som 80 celler!

Icaro Gravis är en helt nyutveckling och de har lagt ner mycket tid och utveckling för att få GRAVIS så perfekt som möjligt. Dessutom är skärmen väldigt noggrant konstruerad rakt igenom (ovansida, undersida och insida) med högkvalitativ SKYTEX 32-duk (fabriken av denna duk garanterar minst 300 hrs). Detta ger dig en skärm som kommer kunna hålla många år och ge dig många fantastiska äventyr uppe i det blå! Helt enkelt – en skärm att bli förälskad i!

EN-B kategorin är väldigt bred idag för skärmar, och många tillverkare klämmer in sina EN-C liknande skärmar högt upp i EN-B skalan. GRAVIS ligger däremot precis i mitten av EN-B kategorin. Det betyder att du får skärm som är rolig att flyga, har väldigt bra prestanda, men samtidigt behöver du inte oroa dig för att bli skrämd i luften för att skärmen är för ”het”. En skärm som kommer kännas precis lagom för dig helt enkelt! =) Dessutom har skärmen såklart de senaste tekniska innovationerna!

Nyfiken på tekniken som finns i nya GRAVIS? – läs vår Icaro Gravis guide här >>


RECENSIONER:

Intressant att läsa en tävlingspilots intryck av Icaro Gravis. Han kunde flyga lika långt som sina kompisar med betydligt vassare skärmar men på ett betydligt mer avslappat sätt. Läs hans intryck från sida 26 och framåt i den bifogade skärmflygtidningen >>

Läs gärna också Ziad Bassils (Dust of the Universe) fina recension av nya GRAVIS >>

Kika också in XC-mags fina recension av GRAVIS här >>

Flygintryck av Magnus Törnvall:
” När jag rullade in mot Ålleberg såg jag ett par skärmar i luften och flygsuget gjorde ett rejält skutt uppåt. Senare på eftermiddagen fick jag däremot tillfälle att testa Icaro Gravis. Skärmen ligger mitt i B-segmentet. Den är responsiv i sin handling och snäll i sin feedback. Skärmen höll bra trimfart trots att jag låg lågt i viktspannet. Likt mig i viktspannet väger skärmen lätt och är väldigt enkel att starta. På det hela taget en trevlig och säker skärm som vill flyga termik/XC. Gravis passar utmärkt för allt från relativt nya till mer erfarna piloter som likt termiken strävar efter att sväva högre och högre i det blå.

Flygintryck av Johan Eklund:
”Gravisen var bra att ha i alperna. Vi hade väder som var ”si och så”, men en del bra var det. I förhållande till dom usla prognoserna var vädret kanon! Flygning alla dagar. Seriöst ruffigt emellanåt och det goda glidtalet kom väl till pass.

Första inslaget också, ca 70%. En ren icke-händelse i sig. Korrigerade ingenting annat än släppte upp bromsen på den kollapsade sidan. Vingen öppnad inom 2 sekunder, ingen rotation, inget dyk ut. Det var väldigt turbulent där den slog ihop, och det var rejält turbulent även på andra håll. Det verkar krävas mycket kraftig turbulens för att vingen skall slå in (givet att piloten flyger aktivt, jag har inte provat att bara åka runt som en hösäck i Hammer-thermik, det får andra prova).

Glidtalet kom väl till pass idag också. Skulle ha flugit triangel från solbergåsen men kunde konstatera att det blåste rejält strax ovanför start. Bara att dra på medvinden, alltså. Kom lågt vid ett tillfälle med en 3-timmars promenad i 30 gradig värme om jag inte fixade en exit. Men triggern fungerade som väntat och snart var jag tillbaka i molnbas (som dock var i lägsta laget och det toksjönk på sidan om blåsorna). Kom dock inte så långt, helt blått upp mot Eggedal, men jag chansade. Gick inte. Promenad till bussen, hämtade bilen, tog lunch/middag och rundade av med 1,5 timmars termiskt hang på Eggekollen. Kan kanske ha fått till en triangel på 10km, men troligen inte. Svårt som *** med så mycket vind. En väldigt fin dag dock!”

Flygintryck av Joakim Hansen:

”Jag tycker Gravis är en rolig skärm. Den är agil och lätt att bygga upp energi i. Samtidigt är den väldigt snäll. Jag är förvånad över hur bra de lyckats kombinera dessa egenskaper. Rolig och svängvillig samtidigt som jag enkelt kunde balansera den utan att använda bromsarna! Den är lite dämpad i pitch men det får man nog räkna med på en snäll skärm. Det gjorde inget i luften men var märkbart vid balansering. Dock mindre dämpad än Ozones Geo 4. Jag gillade de stora öronen. Effektivt. Bra extra fart med speed. Förhållandevis lätt och enkel fin linuppsättning. Jag kan absolut rekommendera Gravis till andra piloter.”


FÖR VILKEN PILOT PASSAR DENNA SKÄRM:

Icaro Gravis är lämplig för alla distans- och termikpiloter. Samtidigt passar skärmen begåvade nybörjare tack vare skärmens alla tekniska lösningar samt noggrant val av material.


KARAKTÄRSDRAGEN HOS GRAVIS:

För den perfekta staten behövs bara en minimalt drag i A-linorna för att jämt fylla denna lätta skärm. Skärmen reser sig sedan konstant utan att falla tillbaka. Den höga passiva säkerheten ger dig en säker känsla hela tiden. Dina styrutslag överförs till skärmen på ett precist och mjukt sätt.

Tack vare den perfekt balanserade styrningen kan Gravis lätt centrera i termiken och trycks inte bort av svåra vindskiftade termikblåsor.

Icaro Gravis övertygar också tack vare sin minimalistiska linlayout och utmärkt glidegenskaper. Den högkvalitativa duken som både är lätt och stark, gör att skärmen även passar utmärkt för Hike & Fly!

Den fullständiga prestandan av skärmen visar sig när du aktiverar speed-systemet som skickar iväg skärmen till en högre prestanda-kategori!

Den välbalanserade mixen av säkerhet, precision och prestanda gör Gravis till en trogen kompanjon för stressfria, roliga termik och distansflyg!


UTSEENDET PÅ SKÄRMEN

Såsom alla skärmar från Icaro, så kommer designen för GRAVIS från unika detaljer från Icaro-loggan. Denna design är vald för att passa varje skärms speciella karaktär och uppfylla din önskan att göra ett gott intryck uppe i det blå.

Du kan välja mellan en av dessa två läckra färgkombinationer:


TEKNISKA DETALJER:

Fullständiga tekniska detaljer hittar du på Icaro:s hemsida


HUR TILLVERKAS GRAVIS:

Icaros utvecklingsavdelning garanterar att de använder material av högsta kvalité, för att passionerat bygga en produkt utan fel. Skärmarna tillverkas hos Aero Dynamics som är världens största och mest moderna tillverkare av skärmar.

Högkvalitativ Skytex 32-duk i hela skärmen (ovansida, undersida och inuti), ger skärmen hållbarhet och lätthet. En individuell lin-mix från Liros ger låga tendenser för lintöjning med maximalt motstånd.

Tack vare det enorma utvecklingsarbetet, samt den höga kvaliteten på materialet så vågar Icaro påstå att Gravis är den mest moderna skärmen i sin klass – missa inte att flyga denna!


PRIS & BESTÄLLNING:

Vårt pris: 28900 kr

Exportpris Norge: Kontakta oss!

Paketpris: Är du intresserad av ett komplett skärmflygpaket med GRAVIS – kika in här >>

Normal leveranstid: Cirka 7-10 dagar (beställningsvara)

Leveransen inkluderar: skärm, bekväm skärmryggsäck, innerpåse till skärmen, spännband, manual, och massa flygglädje såklart!

Vill du beställa eller har frågor så använd vårt kontaktformulär >>

Detaljerad information:


BILDGALLERI

Klicka på bilderna för full storlek.