Wildcat TE (EN-B)


« Tillbaka


”High-performer on little cat feet.”

WildCat TE är vår mer avancerade EN-B skärmen från Icaro Paragliders. TE står för ”Technical Evolution” och är resultatet av det innovativa och kreativa arbetet mellan Icaro:s utvecklingsteam och designern Michael Nessler. Många nya tekniska uppdateringar har gjorts i jämförelse med den tidigare versionen av denna skärm. Ny WildCat TE väger endast 5,5 kg i medium storleken!

Skärmen är mer rolig att flyga, har mer prestanda och ger dig ännu större säkerhetsmarginaler i luften. En av Wildcat TE:s största styrka är fortfarande termikflygning såsom föregångaren. Skärmen är väldigt lättstartad och du kan knappast känna den när den är ovanför ditt huvud. Handlingen är mjukare och egenskaperna vid hangflygning är oslagbara. Det lätta seglet ger dig en mer säker och trygg känsla i luften. Den något högre trimfarten märks inte så mycket men skärmen accelererar väldigt bra när du trycker på speeden. Dessutom är det en stor fördel med den mindre packvolymen och lättare vikt på skärmen.

Skärmen kommer med PAF (Performance Airintake Flaps) i framkanten av skärmen. Detta är en finurlig innovation från Icaro som gör att cellöppningarna vid belastning blir mycket smalare än normala EN-B skärmar och ger således bättre prestanda. När det inte finns någon belastning på dem så öppnas de upp och blir större vilket gör att du får mer luft in i skärmen och blir mer lättstartad. Som en bonuseffekt så slår inslag upp snabbare pga att det också då inte finns något tryck i skärmen och ”luckorna” öppnas och luften kan lättare fylla skärmen igen. Klicka gärna på länken under mer detaljer nedan för att se en video hur det fungerar.


Tekniska innovationer i jämförelse med Wildcat

* Optimerad lättviktskonstruktion
* Högsta kvalité NCV Skytex 27 (lättviktsduk) på hela undersidan av seglet
* Plastribbor för att förstärka framkanten på skärmen
* Mini-ribs på skärmens bakkant för en knivskarp profil
* Optimerad vingbelastning på skärmen
* Icaro Trim Speed Optimizer – möjlighet att säkert korrigera din trimfart (tillval from januari 2013) – se filmen längst ner på sidan hur det fungerar.


Fördelar med Wildcat TE

* Ytterligare enklare hantering av skärmen i extrema flygsituationer
* 1 kg lättare vikt på skärmen och mycket liten packvolym
* Mer direkt handling och kvickhet i skärmen
* 2-3 km/h snabbare trimfart
* Förbättrat glidtal


Passande pilot för en Wildcat TE

Wildcat TE är en ”all-round” EN-B skärm som passar väldigt bra för en ambitiös nybörjare att utvecklas i eller för dig som vill ha en EN-B skärm med den senaste teknologin som ger dig bättre prestanda, handling och säkerhet. Wildcat TE är en skärm som du kan flyga avslappnat med. En skärm som kommer ge dig mycket glädje på både hanget, vinschen eller från berget. Den är för piloter som vill kunna koncentrera på målet att flyga långt istället för att behöva tänka på skärmen.


Demo och feedback från våra piloter

Wildcat TE är en av våra mest populära skärmar inom EN-B. De första reaktioner vi fått från våra piloter som flyger denna skärm är att den är känns väldigt trygg i termiken. Den känns bra i luften med underbart mjuka och fina svängar. Den var också lätt och mjuk att bromsa ned vid landningen.


Pris & beställning:

Vårt pris: Kontakta oss för ditt 5-års jubileumspris!

Normal leveranstid: 1 – 2 veckor (beställningsvara)

Garanti: 3 års porositetsgaranti.

Leverans inkluderar: Skärm med bekväm skärmryggsäck, innerpackpåse och manual. Du får också välja en av följande: iPad fodral, T-Shirt eller midjeväska.

Detaljerad information:

Wildcat TE

Vill du beställa eller har frågor så använd vårt kontaktformulär.


Färger:

Icaro Wildcat TE - standardfärger

Vill du att din skärm ska ha en mer personlig touch?

Som ett tillägg kan du välja dina egna färger på din nya skärm.


Media:

Film som visar hur Trim Speed Optimizer fungerar

Produktfilm Icaro Wildcat