Lamna (hårdvindsskärm)


« Tillbaka


”need for speed”

Flygning med hög trimfart ger möjlighet att hanga i vindstyrkor som en vanlig skärm backar i (trots full speed). Skärmen är dock en normal skärm i sin konstruktion och skiljer sig från de ”speed” skärmar som andra märken tillverkar. Lamna har hela 46 celler vilket ska jämföras med t ex 26 celler som GIN:s Bobcat har eller Ozones Bullet 09 som endast har 20 celler.

Det mindre seglet och din mycket högre trimfart gör framför allt att du kan starta skärmen i mycket starkare vind än din normala skärm då du har en betydligt större vingbelastning och dessutom så minskar chansen att du draggas iväg.

Är DU redo för denna?

Tillverkarens kommentarer:

”Although the glider is fully factory tested in all maneuvers and uncritical in normal use, it is recommended for highly skilled pilots only being aware that the glider is not certfied and that any flying and doing any maneuvers is at the pilot’s own risk and responsibility.”

Vårt intryck är att detta är en ”lättviktskärm på steroider”. I grund och botten är det dock en ”hårdvindsskärm” på cirka 17,5 m2. Den har mycket känsliga bromsar så du måste tänka på att inte ta i för mycket när du svänger. Bra glidtal på cirka 8:1 men kräver bra landningsteknik i svaga vindhastigheter pga den höga trimfarten. Trimfarten ligger runt 44-45 km/h och med speed når man en maxfart på cirka 55 km/h. Skärmen går att flyga i termik (och distans) men kräver mycket mer av piloten än vid rent hang. Max ikrokningsvikt för denna hårdvindsskärm är 96 kg (maximal vingbelastning på 5,5 kg/m2)

Ger garanterat en adrenalinkick och det mesta i skärmväg kommer att känns långsamt att flyga efter du har flugit denna. Har såklart liten packvolym och är väldigt lätt.

Klassning: Oklassad (Läs specifika pilotkrav för speedgliders)

Pris & beställning:

Vårt pris: 17900 kr

Normal leveranstid: 2 – 3 veckor (beställningsvara)

Leverans inkluderar: Skärm och innerpackpåse

Detaljerad information:

Vill du beställa eller har frågor så använd vårt kontaktformulär.


Färger

Gul/grå/svart/vit:

LAMNA - ny färg 2011

Vill du att din skärm ska ha en mer personlig touch?

Som ett tillägg kan du välja dina egna färger på din nya skärm. På denna skärm finns inget färgverktyg för att testa dina egna färger, men vi välkomnar din specialbeställning.


Media:

Smörhangning med Lamna i Brasilien