Vi välkomnar Icaro Paragliders!

« Tillbaka till startsidan

Icaro Paragliders

En spännande nyhet inför säsongsstarten 2011 är att rpm Sport har blivit återförsäljare för tyska Icaro Paragliders. Icaro har ett väldigt spännande utbud för alla skärmflygare och de ligger på framkanten när det gäller kvalité, service och utveckling.

Under 2011 kommer 3-4 stycken helt nya skärmar att lanseras av Icaro varav en riktig vinnare inom EN-C segmentet, Maverick 2:an.

Efter många års av lärande, utveckling och erfarenhetsuppbyggande så är idag Icaro en välkänd tillverkare av högkvalitativa, högpresterande och innovativa skärmar. Med över 10 års erfarenhet i ryggen så bygger man skärmar som skiljer sig från mängden.


Några säsongsnyheter från Icaro Paragliders:

* Maverick 2 (EN C)

Den efterlängtade uppföljaren som kommer bli en riktig vinnare i EN C kategorin. Föregångaren Maverick var förra året (2010) några få poäng från att ge piloten första platsen i den prestigefyllda Tyska distansligan. Målen med Maverick 2:an var högt ställda – att bygga en skärm med samma ”handling” och säkerhet som Maverick, maximal kvalitet i tillverkningsprocessen och prestanda som de senaste konkurrenterna inom EN C kategorin.

Efter 1 års utveckling har nu målen nåtts av designern Michael Nesler med sitt team. Maverick 2:an är mer stabil än någonsin, mer lättstartad och har en väldigt exakt och lätt ”handling”.

Icaro:s team gillar framförallt att när du glider fram i lugn luft så ligger Maverick 2:an jämnsides med sina konkurrenter men när det blir termiskt och ”stökigt” eller du flyger mot vinden så ligger du klart i täten med den nya Maverick 2:an.

De första flygtesterna av Maverick 2:an har varit väldigt lyckade och serieproduktion av storlek medium kommer att påbörjas i mars. Du kan läsa mer om denna heta skärm på vår produktsida för Maverick 2

Maverick 2

* Instinct 2 Acro (EN C)

Den perfekta nybörjarskärmen för Acro! Icaro säger med självförtroende att det finns ingen annan acroskärm där du kan lära dig SAT, Wing Over och MacTwist på ett så säkert, fort och kontrollerat sätt. Med lite träning så är det också möjligt att göra Helicopter och Tumbling.

Detta sker med säkerhetskänslan av en LFT 1/1-2 skärm och med en certifikation upp till 110 kg startvikt en klassningen av LTF/EN C.

Om du är i startgroparna för att satsa på Acro flygning eller vill ha en riktigt bra acroskärm att lära upp dig – missa inte att kika in denna skärm!

Instict 2 acro

Mer information om denna skärm hittar du på vår produktsida för Instinct 2 Acro


Det finns massor med andra spännande produkter från Icaro. Kolla in hela deras sortiment via vår e-butik. Beställningar och förfrågningar görs som vanligt via vårt kontaktformulär.

« Tillbaka till startsidan