Nya drömskärmen Maverick 2 (EN-C)

« Tillbaka till startsidan

Icaro Maverick 2

Om du vill ha något av det bästa inom EN-C just nu så ska du inte missa att kolla upp nya Maverick 2:an från Icaro Paragliders! Denna skärmen är resultatet på över 1 års utveckling från Icaro. Första prototypen på denna skärm var en 2-liners men man beslutade sig senare för en 3-liners (hybrid) för att flygegenskaperna var så mycket bättre. Den har all den prestanda som du skulle vilja ha utan att behöva ta det stora steget upp till en 2-3 (EN-D).

Vi har själva varit nere i Flintsbach, Tyskland och träffat teamet bakom skärmen och kollat närmare på tekniken, materialet och byggkvaliten som är helt ”outstanding”. Efter vi fått provflyga den nya Maverick 2:an och kan bara intyga att marknadsföringen för denna skärm inte är överdriven som den kan vara på många skärmar.

En riktigt dröm att flyga och helt klart en riktig favoritskärm! Den har bland annat ett väldigt bra fartregister, otroligt stabil i framkanten (även vid speed), svänger runt på en femöring och har ett riktigt bra glidtal, samtidigt som den känns väldigt säker. Maverick 2:an är nu färdigcertad i storlek medium och large och det återstående storlekarna kommer snart.

Några övriga pilotkommentarer från lyckliga ägare:
”Amazing speed: First I though I was flying with tailwind – flew back again – and was as fast – wicked!!”

”Compliment to you all for Maverick², super handling, unbelievable performance, very fast”


Jämförelse av glidtal

icaro-paragliders-maverick2-glide_1

Maverick 2:an har ett väldigt bra glidtal! På bilden ovan kan vi se hur Maverick 2:an (rosa färg) under rådande förhållanden glider så gott samma som en UP edge XR (orange färg) och en UP X-light (ljusblå färg) även om dessa andra är oklassade tävlingsskärmar.


Teknologin bakom Maverick 2:an

Klicka på bilderna för att se dem i fullstorlek.

» Läs mer om Maverick 2:an på våra produktsidor!

« Tillbaka till startsidan