NavITer / Flytec


« Tillbaka


NavITer / Flytec bygger varios för skärmflygare, hängflygare, ballongflygare och segelflygare Elektroniska assistenter för dig uppe i luften som gör att dina flygdrömmar kan bli sanna. Instrumenten ger din ovärderlig information för termikflygning och navigation. Dessa instrument passar alla från nybakad student till världsrekordhållare. NavITer / Flytec:s instrument är robusta, pålitliga och noggranna – som kommer ge dig många oförglömliga timmar i luften.


Instrument från NavITer / Flytec

Flytec Element Alto (fd Flytec 6000)

Flytec Alto / Flytec 6000

Nya Flytec Element Alto är en uppgradering av den gamla pålitliga Flytec 6000 Detta är instrumentet för dig om du letar efter en enkel, robust och pålitlig vario utan GPS.

Instrumentet kommer bland annat med olika profiler som kan användas för olika typers av flygning, tex: svag, mellan eller kraftig termik, hangflygning eller ballongflygning.

Läs mer om Flytec Element Alto >>


Flytec Element Speed

Flytec Element Speed är vår nyaste enklare vario med GPS. Detta instrument är för piloter som gillar att veta vad som händer runt omkring dem när de flyger stationärt på sina flygställen. Flytec Element Speed är specialist på att allt som handlar om fart: markhastighet, vindriktning & vindhastighet samt farten i luften (om du köper till en tilläggssensor). Allt detta visas klart och tydligt på skärmen på ett grafiskt och numeriskt sätt.

Läs mer om Flytec Element Speed >>


Flytec Element Track

Flytec Element Track är för dig som ska ut och göra dina första distanser. Under dina flyg på hemmastället, vill du vill veta varifrån vinden blåser och vilken vindstyrka det är. Du är en pilot som älskar enkelhet men vill fortfarande veta luftrummet i din närhet.

Läs mer om Flytec Element Track >>


NavITer Oudie 4 & Oudie 4 Basic

NavITer Oudie 4

NavITer Oudie 4 och Oudie 4 basic är instrument med en läcker och tydlig 5 tums färgskärm (även i solljus). Förutom alla vario och GPS-funktioner, så ger färgskärmen möjligheten att kombinera luftrum, kartdata och topografisk data på samma skärm. Av de 17 olika språk som går att använda på instrumentet är faktiskt svenska ett av dem! Kommer förinstallerad med luftrum, kartdata, och topografisk data över hela världen!

Oudie 4 Basic är en mer nerskalad version för de piloter som inte vill ha alla tävlingsfunktioner. Skulle man vid ett senare tillfälle vilja uppgradera sin Oudie 4 Basic till den mer avancerade Oudie 4, så krävs endast en mjukvaruuppdatering.

Läs mer om NavITer Oudie 4 >>


Mer information om NavITer hittar du på deras webbsida.


Kika även in fina Volirium P1!

Volirium P1

Volirium P1 är världens första smart-vario! Precis som en smart-phone, så kommer instrumentet med en touchskärm, massor av sensorer och ett stort urval av uppkopplingsmöjligheter. Tack vare dessa uppkopplingsmöjligheter, så kan du enkelt hämta eller skicka data till din Volirium P1 utan behovet av en dator.


Volirium P1

Läs mer om Volirium P1 >>